Ós Bru

Ós Bru

Ós Bru són els cosins germans Roger Torrent i Víctor Juan .

La banda Ós Bru neix el 2013 amb la publicació del seu primer disc homònim editat a través de Zeppo Records, on hi destaquen temes com la Taxidermista, el Bosc de Pedra, o Matrioixca.

El 2017 Indian Runners va publicar el segon disc Hvala, on el grup va reinventar el seu directe amb una formació principal de trio, on la veu de Roger Torrent és acompanyada pels arranjaments dels seus teclats i la caixa de ritmes, i pels seus cosins Víctor Juan a la guitarra elèctrica i Jordi Juan al baix i a les segones veus.

Discs

Heroi per inèrcia / El Botxí (2019)

Hvala (2017)

Ós Bru (2013)

Concerts

Valldeboira per Maria Padilla

La primera vegada que ens vam reunir ens vam sincronitzar de seguida. En Roger i en Víctor havien seguit el meu recorregut creatiu i tenien molt clar que el disc cantava un nou paratge amb un imaginari propi i els seus habitants.

He tingut la sort de crear molts llocs i éssers fantàstics, però mai ho havia hagut de fer a partir de suggerències músicals. L’artwork es va anar il·lustrant a partir de les cançons i les seves lletres, convertint-se en un repte creatiu fascinant, que s’anava definint a poc a poc adaptant-se a les melodies.

Junts ens vam impregnar de la màgia del petit poble de Valldeboira i vam donar vida a un nou paratge i els seus protagonistes evocant un univers llunyà, màgic i primigeni.

Ós Bru per Miguel Atienza

Recuerdo la primera vez que escuché Hvala (Indian Runners), el disco que Ós Bru editaron en 2017: desde el primer minuto quedé atrapado por su extraña belleza y por sus canciones como ríos que te llevan por donde ellas quieren, normalmente a parajes lejanos y fríos.

Ahora, tras un parón y antes de cerrar definitivamente una etapa, el grupo catalán que mejor ha asimilado la herencia de grupos de post rock o rock épico como Mogwai, Sigur Ros o The National, aún tiene algo que mostrarnos: se trata de 2 canciones de las sesiones de grabación de Hvala que no tienen nada de descarte, más bien todo lo contrario.

Por un lado encontramos una versión del Murderer de Low, fiel a la original como ya sabíamos por sus directos, pero sobre todo Heroi Per Inèrcia, una de las mejores canciones, sino la mejor, que Ós Bru hayan hecho hasta la fecha y donde todas sus influencias y la experiencia acumuladas convergen de manera brillante. Emoción a flor de piel.