El pèsol feréstec - © Arnau Seguí

El pèsol feréstec

Poesia pop tal com raja. Ells són la Maria Callís (rapsòdia), el Marià Codina (bateria), l’Àlex Todó (baix), el Gerard Segura (veu i guitarra) i la Carlota Serrahima (veu).

Les cançons d’El pèsol feréstec van començar a sonar fa més de deu anys, vora el 2003, quan en Gerard rascava tres acords i gargamellejava cançons d’en Dylan.

Afortunadament, ben aviat va entendre que l’home sol ni vibra ni fa vibrar i es va envoltar d’amics músics. A poc a poc es va formar El pèsol feréstec, l’única banda capaç d’adaptar un poema d’Ausiàs March al reggaeton, improvisar cançons o musicar una tesi doctoral. El pèsol aspira a ser el grup emergent eternament submergit.

Discs

L’exemple dels ocells (2019)

Treure’n robins (2017)

Cor de carn (2014)

Concerts

El pèsol feréstec per Roger Peláez

Per què cal escoltar Les pèsol feréstec i cal fer-ho abans de morir ensorrada per una mateixa?

Quan jo era petit no era un vell de merda com ara, i quan jo era petit em feia pistoles amb agulles d’estendre, i encara que allavòrens pensava que les pistoles d’agulles d’estendre només eren una còpia de les de veritat, ara sé que les pistoles d’agulles d’estendre són més perilloses que les de veritat. Són més arcaiques, són més properes, són d’una senzillesa alarmant que desarma. Tenen forma i intenció de pistola però no en són les germanes estúpides. Això no ho sabia abans de ser un vell de merda. No em calia saber-ho, perquè ja ho suposava.

D’alguna manera, he parlat de pistoles d’agulles d’estendre perquè Les pèsol feréstec són a qualsevol grup de merda el que una pistola d’agulles és a una pistola real. El funcionament és simple, el material, noble; ningú amb dos dits de front hi perdria gaire estona. Però la punteria és a la veu i a la mirada. La sonoritat és la d’una fletxa salvatge.

I amenacen des d’una ingenuïtat que no ho és. Les pèsol troten desmanegades amb una felicitat irreductible. Hi ha una brillantor encegadora en els seus gestos. I hi ha en les seves cançons una promesa d’un llarg camí que només es pot fer partint d’aquí.

Tota la resta són punyetes.

Si voleu sentir coses fetes a partir del que us venen com a veritat compreu-vos un quilo de pistoles i dispareu-vos a les orelles.

Les pèsol feréstec no tenen res a veure amb tot això.