The Indian Runners llança el seu primer disc com a associació cultural: ‘Any de Meteors’, de Valentí - The Indian Runners

The Indian Runners llança el seu primer disc com a associació cultural: 'Any de Meteors', de Valentí

El segell The Indian Runners s’estrena com a associació cultural amb la publicació aquest divendres 10 de març d’Any de Meteors, el primer disc del grup Valentí, format per l’actriu Victòria Alvelo i els músics Adrià González (exmembre de Samitier) i Roger Palacín (exmembre d’Anímic). El trio és una de les noves incorporacions de la renascuda discogràfica, que ja va publicar diversos títols de Samitier (Mirador, 2012 i Els tambors són nostres 2014) abans de la dissolució de la banda l’any 2014.

 

El grup presentarà el seu nou àlbum, format per deu cançons meteòriques, el 17 de març a les 21.30 hores a la Sala BeGood de Barcelona (Sancho de Ávila, 78). A l’escenari, els faran companyia Súper Gegant i Rombo —en el seu format de dj—, ambdós membres de l’associació. Valentí es defineix com un grup compromès a donar veu a les vides oblidades i a les fotografies en blanc i negre, aquelles que evoquen històries de progrés i de lluita.

 

Després del treball de presentació homònim (Valentí EP, 2015), ara presenten el seu primer LP, gravat i mesclat als estudis Caballo Grande i que compta amb l’art de la fotògrafa Blanca Viñas i del dissenyador Olivier Grau. Les cançons d’aquest disc, que té una duració de 46 minuts, dibuixen un espai d’atmosferes denses i ritmes metronòmics; un pop de somni (dream pop) on hi suren versos plens de poesia, cantats per una veu delicada i emotiva. Així, Valentí descobreix un terreny poc explorat en la música cantada en català.