Súper Gegant fitxa per The Indian Runners. - The Indian Runners

Súper Gegant fitxa per The Indian Runners.

Que bé! Súper Gegant, la banda d’en Claudi, en Miquel i en Marcel (abans Nevera o Cigarro) han passat a formar part de la família. El proper 27 de maig publicaran el seu primer EP (de 3 cançons) que servirà com avançament del disc debut previst per la pròxima tardor. Mentrestant, aquest estiu els podrem veure presentant l’EP durant la darrera edició del Faraday (Vilanova i la Geltrú) i a la clausura del Foramuralla 2013 entre d’altres. De moment, deixem una petita ressenya que ‘A Viva Veu’ va publicar després de l’actuació de la banda al Festival Hoteler de l’any passat.

Per ‘A Viva Veu’:

 

Els Súper Gegant vénen de Reus, tot i que la majoria viuen a Barcelona. Ens agrada citar-ne la procedència perquè en el seu cas sona molt més exòtic. Els moderns de poble sempre seran molt més interessants que els de ciutat, i això els atorga una qualitat extra, sigui quin sigui el seu producte. Hi ha una altra particularitat en els Súper Gegant, i és que entre ells hi ha Miquel Bernis, l’home del temps de l’ARA (i abans d’El món a RAC1), del qual ens declarem fans absoluts abans de conèixer-lo personalment gràcies a la majestuositat per fer-nos arribar diàriament la previsió en un minut (vegeu com corre el cronòmetre).

Val a dir que, al contrari que Lloret Salvatge, de Súper Gegant ja n’havíem rebut referències prèvies. La seva demo estava penjada a la xarxa sota el títol “Demo febrer 2012” i ja havíem tingut l’ocasió d’escoltar-la. Tres cançons de shoegaze pop amb una evident pàtina lo-fi i un reverb al·lucinant que es transformen immediatament en himnes. El cas més clar és el de “L’altre costat”, una cançó que ells defineixen com un “instant de clarividència etílica”. Malgrat que en l’entrevista no es mostrin com una banda especialment simpàtica, us podem assegurar que en directe són una locomotora. Així ens ho van traslladar els de l’Hoteler, que a més van afegir que Súper Gegant són la banda favorita dels Univers.

 

Qui sou, com us dieu, d’on veniu?

Claudi, Miquel i Marcel. Abans de Súper Gegant hem tocat en grups com Nevera (Nevera) o Cigarro.

 

Què és Súper Gegant i quant temps fa que rondeu?

Fa un parell de setmanes vàrem debutar en directe a l’Hoteler. Abans però hem passat per un procés d’assajos que ha durat pràcticament tres anys. Durant aquest temps hem fet i desfet bastantes cançons.

 

On heu enregistrat els temes i què penseu fer-ne?

El material que hi ha ara mateix al bandacamp el vàrem enregistrar a casa. En principi aquestes demos no haurien de tenir massa més vida. Per altra banda, això de gravar a casa ho fem contínuament. Ens serveix poder veure les diferències que es donen entre el que passa al local d’assaig i el que passa a casa davant la pantalla de l’ordinador. A dia d’avui però tenim la intenció de gravar 12 cançons en un estudi. Ja veurem què en fem quan les tinguem.

 

Com us han descobert els de l’Hoteler?

Un amic comú els va fer arribar el nostre bandcamp i bé… els nois de l’Hoteler són tan simpàtics que ens van convidar a tocar havent escoltat només tres cançons. Crec que va anar així.

 

Com són els vostres directes? Com els plantegeu, vull dir?

El fet de com plantejar el directe ha estat una constant de debat. D’entrada la sonoritat de guitarra, baix i bateria ens resultava un pèl avorrida… però quan per fugir d’això fèiem servir samplers i d’altres històries tampoc no acabava de funcionar… de manera que al final hem treballat per tal de fer-ho sonar amb els elements bàsics.

 

Parleu-nos breument de cadascuna de les vostres cançons penjades a bandcamp, si us plau.

“L’altre costat” és una cançó sobre un instant de clarividència etílica. “Ombres” és una cançó sobre la mort i el son profund. “Sant Joan” és una cançó d’abandó i gelosia.