Històric de bandes - The Indian Runners

Històric de bandes

LA BRIGADA

El títol del tercer disc de La Brigada, 'Incerta glòria' (The Indian Runners, 2012), remet a la gran novel•la de Joan Sales i, a la seva vegada, a la cita shakespeariana, aquella cèlebre "incerta glòria d'un dia d'abril". En ell s'hi aboca el trànsit de la joventut a la maduresa i el seu paral•lelisme en la (incerta) vida d'un grup de rock, encara més en un país petit com el nostre.

Els de Vilanova i la Geltrú han tornat a l'estudi per fer el seu disc més pop, més immediat, a la vegada que el més rotund, on les guitarres i els arranjaments de vents hi tenen un pes més específic. Cançons més curtes que de costum, anant al gra, i també atiant el foc amb unes quantes lletres que parlen d'aquest "nou pop català" (amb el que generacionalment han entroncat i on, òbviament, no és or tot el que rellueix), de l'escena folk, de l'estat del benestar, de platges amb far, de l'amor i de la guerra.

Un treball on sobrevolen les referències clàssiques a les que ens tenen acostumats, però a on, per damunt de tot, s'hi respira un aire a Ray Davies i els seus Kinks: retrats irònics de la societat, i de la mateixa indústria musical, amb les millors melodies.

El disc s'ha enregistrat i mesclat al llarg de diferents sessions durant
bona part del 2012 als estudis GDM amb en Pere Serrano (La Bien Querida,
Beef, Fred i Son), i ha estat masteritzat per Denis Blackham a Skye Mastering, Escòcia.

Discografia
'Incerta glòria' (2012)
'Les paraules justes' (2010)
'L'obligació de ser algú' (2008)

***

LOST FILLS

Lost Fills són Pep Toni Ferrer i Joan Cabot i s’uneixen a la família amb ‘Molt BRO‘, el seu nou disc que publicarem aquest proper març.
En Pep Toni el coneixíem per Oliva Trencada i en Joan de Forces Elèctriques d’Andorra. Pel que fa a Lost Fills, no en teníem ni idea que existien fins que Gent Normal va programar-los amb vàlius a l’Heliogàbal en una festa que organitzaven conjuntament amb 40putes. La cosa era fer un bolo a Barcelona i després jugar el partit de tornada a Palma de Mallorca.

La nit per Palma va anar molt bé fins que vàlius va acabar el concert i en Pol va decidir que volia un cigaló de Ron Amazonas (el Ron Amazonas és una beguda mallorquina que si la prens en forma de cigaló té uns efectes similars al de les drogues dures). Com que al Jarana Club no en tenien, en Joan i en Pol van agafar el cotxe per anar-ne a buscar. No van tornar. En Guim, que va perdre el control de la nit, va acabar signant un contracte amb els Lost Fills per el seu pròxim discu.

A nosaltres Lost Fills ens havia agradat molt però no ens convencia la idea d’haver fitxat un grup borratxos. Això mai ho fem! Però en Cabot va seguir insistint. Ens va portar a menjar el millor arròs de l’illa: l’arròs pobler al Restaurant La Marina, a Sa Pobla (hi heu d’anar!). Vam sortir rodolant de La Marina i no podíem ni pensar en publicar discus però en Cabot que seguia insistint ens va posar per la vena el disc que acabaven de gravar amb en Pep només pujar al cotxe per tornar a Palma. Sonava molt bé, però cony, quina puta son que teníem!

A mig camí de tornada va parar el cotxe per ensenyar-nos la masia de la seva família i allà va ser on va començar tot. Després d’allò no podíem no lligar-los a nosaltres amb el contracte més filldeputa del món. Quina sobrassada joder! Ostres, QUINA SOBRASSADA! La sobrassada que feia la família d’en Cabot era molt bèstia. Ens en va regalar dos i vam tornar a pujar al cotxe per continuar el camí… i ara sí, AQUELL DISC SONAVA A PURA SOBRASSADA.


***

SAMITIER

Samitier, va publicar el seu primer treball el 2009 sota el nom de Porter-Davanter (un EP amb 5 temes). El disc debut, “Missatges de l’aigua” (Nomada 57/ Discmedi), va arribar l’estiu del 2010 i els va dur a fer una gira de presentació amb més d’una cinquantena de concerts. Destaquen les actuacions a festivals BAM o Faraday, així com diverses aparicions en ràdios i programes de televisió com “Els Matins” de TV3.
El seu nous disc, Mirador, ha estat gravat i produït aquest mes de gener als estudis de “Paco Loco”, al Puerto de Santa María (Cádiz).
Paco Loco és un dels grans de l’escena indie estatal, conegut per produïr a artistes com Nacho Vegas, Mishima, Bunbury o Lory Meyers.