Tal qual

“Tal qual” és el títol que el grup d’origen maresmenc Trinitat Nova ha escollit pel seu segon disc, que publicarà l’associació The Indian Runners el 25 de maig de 2018. Després del disc “Alienats” (autoeditat, 2016), en el qual exploren en el terreny del folk introspectiu, la psicodèlia, el punk i fins i tot el country, la banda es consolida amb la incorporació a la bateria d’Artur Boguña, decantant-se per un so més cru, amb veu i una sola guitarra (Pau Ballbé), segones veus i baix (Leo Guateque) i el propi Artur a la bateria.

És en aquest moment en que coneixen al músic i productor Eric Fuentes (The Unfinished Sympathy, Cala Vento), que els anima a gravar el segon disc als estudis La Palmera sota la seva supervisió, amb Bernie Sánchez als controls.

El resultat són deu cançons d’alt voltatge, amb predomini del punk com a influència però sense abandonar l’esperit eclèctic que beu també del garatge, la psicodèlia, el folk i del subconscient musical d’herència més o menys popular.

En qualsevol cas, si “Alienats” era un experiment que no acaba de cuallar, amb bones intencions però poca maduresa, aquest segon disc es resol com una obra molt més coherent, sobretot en el so però també en la temàtica de les lletres, que respon a tot un seguit d’inquietuds en torn el propi present, des d’una mirada que no oblida l’humor i que busca un equilibri entre la lleugeresa i la profunditat. Així, trobem cançons d’un to poètic com “L’espurna”, sobre la recerca d’un sentit a l’existència, que contrasten amb d’altres com “Treballador d’AKI”, una declaració d’amor banal que és alhora una crítica a l’estil de vida convencional.

Per la resta, molta efusivitat, autoparòdia i una mica de mala llet; lletres senzilles però ben trobades, fent valer la màxima del “tal com raja”, traduït en aquesta ocasió pel leitmotiv del single “tal qual”.

Es pot dir que aquest segon disc de Trinitat Nova no és res més que això, la idea de fer un disc i l’acció de fer-lo, sense cap lapse intermedi; un moment vital, una casualitat inspirada per la proposta de fer un disc i l’acceptació del repte com a joc i com a experiment artístic.


Disponible a

Informació

Enregistrat: Bernie Sánchez a La Palmera (BCN)

Produït: Eric Fuentes

Mesclat: Bernie Sánchez i Eric Fuentes a Lluerna

Masteritzat: Víctor Garcia a Ultramarinos Mastering

Llançament: 25 de maig del 2018