Camina i oblida

He de parlar-vos de “Camina i oblida”, l'esperat debut de Súper Gegant. Jo ja vaig dir-los-hi als del grup que no era la persona adequada per fer l'escrit que havia de definir el seu disc. És una responsabilitat massa gran i, a més, no sabria com fer-ho. Jo em dedico a escriure tonteries i ni sóc crític musical ni acostumo a saber quin ha de ser el meu to quan s'ha de parlar d'un tema seriós. I el nou disc de Súper Gegant és un assumpte molt seriós. El grup de Claudi Herreros, Miquel Bernis i Marcel Mercadé ha estat massa temps a l'ombra, massa temps a la sala d'assaig i hem estat massa pocs els que sabíem com n'eren de bons, com perquè ara, en el moment del seu debut, no tinguin un assagista millor per defensar-los.

Però no em van fer cas.

Us haureu de conformar amb mi.

I us parlaré del que sé. Perquè no podria començar d'una altra manera. “Camina i Oblida”, el primer disc de Súper Gegant, ha costat 33 anys de fer. Al menys això és el que li agrada dir al Claudi, cantant i guitarrista. És el treball d'una vida. Hores i hores de polir cançons en un local d'assaig. De no estar mai prou convençuts que el que feien era prou bo o prou definitiu com perquè pogués veure la llum. De no escoltar les súpliques insistents d'amics i coneguts perquè decidissin que el món no només havia de tenir el dret a escoltar-los, sinó el privilegi.

També us puc dir el que no sé. Perquè jo no en sé de música. I no tinc necessitat de donar-me-les d'entés. Però ho puc provar. “Camina i oblida” sona a My Bloody Valentine, a Yo La Tengo, a Planetas i a Jesus and Mary Chain. Sona a ràbia adolescent madurada. I a crits d'angoixa que s'obren pas entre capes de guitarres, i moments de llum. Perquè hi ha llum entre les ombres. Perquè sense llum no hi ha ombres. I per fi el disc ha vist la llum i ens permet perseguir a tots la seva ombra.

I abans d'acabar el text els hi he de dir al Claudi, al Miquel i al Marcel que caminin i oblidin. Que caminin i oblidin que han fet aquest disc. I que mentre ens donen un temps perquè ens delectem amb el debut de Súper Gegant, caminin i oblidin el que va costar fer el primer i que no triguin 33 anys a permetre'ns escoltar el seu proper treball.

Pau Escribano.


Disponible a

Informació

Enregistrat: Magí Batalla a Sant Sadurní d'Anoia

Produït: Claudi Herreros

Mesclat: Magí Batalla i Súper Gegant

Artwork: Guim Tió

Llançament: 3 d'octubre del 2013